11.02.2013 w pierwszy dzień ferii zimowych uczniowie klas trzecich uczestniczyli w warsztatach kulinarnych zorganizowanych w Zespole Szkół Agro-Technicznych w Ropczycach.

Dziewczęta z klasy trzeciej pod opieką pana Wacława Kołczaka uczestniczyły w wyjeździe do Ropczyc, gdzie w pracowniach szkoły zorganizowano pokaz sztuki kulinarnej, pokaz właściwego zachowania się przy stole a także zaprezentowano sztukę składania serwetek.

Po tych pokazach młodzież mogła spróbować własnych sił przygotowując własnoręcznie różne dania z półproduktów zgromadzonych  wcześniej  przez uczniów ZSA-T, którzy także służyli pomocą  młodszym uczestnikom warsztatów w tej trudnej sztuce gotowania, pieczenia i smażenia. Dużym powodzeniem cieszyło się również stanowisko, na którym uczniowie uczyli się sztuki składania serwetek.

Czekając na wypieki młodzież zwiedziła budynek szkoły i przylegające do szkoły pracownie pomocnicze..

Na zakończenie warsztatów kulinarnych wszystkie przygotowane przez uczniów posiłki zostały ze smakiem zjedzone, a więc: serduszka walentynkowe, desery owocowe, rogaliki drożdżowe, pizzerinki.

Całość warsztatów prowadzili nauczyciele z ZSA-T w Ropczycach, którzy trud przygotowania i prowadzenia warsztatów podjęli już kolejny rok.

 

RELACJA FOTOGRAFICZNA